•  Fast deliveries (1-3 days)
  •  Free shipping over SEK 1,000 (SEK 69)

Feel free to ask us!

08 - 31 44 40

10% UNIFORM DISCOUNT! -  For you in the Police, the Armed Forces and others. Read more

Edge Fastlink Black/G-15 Vapor Shield

299 kr
Available
Not available
Only a few left (4 items)
Not available
Product reminder

Enter your e-mail address below and we will notify you when the product is available! Your e-mail address will be stored up to 180 days.

Product Description:

Edge Fastlink Black/G-15 Vapor Shield

Edge Fastlink är en lättviktsmodell med halv ram och linser som täcker extra bra runt sidorna. Designen ger bra överblick med få detaljer som stör synfältet. Perfekta skyddsglasögon för såväl skytte som arbete. 

Skyddsglasögonen kommer med en G-15 lins, linsteknik som ursprungligen utvecklades till amerikanska stridspiloter. Forskning visade att det var fördelaktigt att maximera ljustransmissionen i det färgspektrum som uppfattas bäst av det mänskliga ögat (mellan grönt och gult vid 550 nanometer). G-15 visar neutrala färger och ger en lugn, sval känsla för ögonen. 

De är utrustade med Vapor Shield, ett "military grade" imskydd. I de flesta situationer klarar man sig med vanligt imskydd. För extrema förhållanden har Edge Eyewear utvecklat ett revolutionerande imskydd som i princip är helt ogenomträngligt. Vapor Shield går inte att kombinera med polariserande linser. 

Alla glasögon från Edge har linser med en represistent ytbehandling i tre lager. Det höga motståndet mot repor gör att livslängden på linserna förlängs. Dessutom har alla taktiska skyddsglasögon från Edge ballistiskt skydd. De är utvecklade för att skydda ögonen mot kraftiga stötar, vassa stick och snabbt flygande projektiler. Modellerna är certifierade och testade i fler olika oberoende tester och genomgår många olika moment. 

Specifikationer:
Lins: G-15
Linsmärkning: UV, UVA, UVB, UVC
Linscertifiering: ANSI Z87.1+2010, MCEPS GL-PD 1
Linsbehandling: Rep- och imskydd
Bågmärkning: F
Bågcertifiering: EN 166 och CE-märkt
Glasögon teknologi: Vapor Shield och 3x Anti-Scratch
Tygpåse för skydd och rengöring medföljer. 

Edge
Tactical Eyewear

Edge Eyewear tillverkar skyddsglasögon som förutom att de är snygga och hållbara, har ett unikt skydd mot imma. Vapor Shield är ett banbrytande imskydd som inte är pålagd som en ytbehandling. Skyddet sitter i materialet, rakt igenom polykarbonatlinsen och är bevisligen extremt effektiv. Linserna håller sig imfria även om man kommer in i värmen från -20°C. Glasögonen är ANSI-certifierade och linserna är i bl.a. testade för att klara en hagelsvärm från 10 meter.
Item ID:
E8825

The product has been added to your cart