•  Snabba leveranser (1-3 dagar)
  •  Fraktfritt över 2000 kr (ord. 69 kr)

Feel free to ask us!

08 - 31 44 40

10% PROFESSIONAL DISCOUNT -  For you in the Police, the Armed Forces and others. Read more

CRKT Daktyl

945 kr
Available
Not available
Only a few left (2 items)
Not available
Product reminder

Enter your e-mail address below and we will notify you when the product is available! Your e-mail address will be stored up to 180 days.

Product Description:

CRKT Daktyl - Designad av Tom Hitchcock

Denna otraditionella fickkniv från CRKT är en modern tolkning med den kända Hole In One mekanismen. Daktyl lägger även till innovationer som Slide Lock och reducerar det redan minimala antalet delar. 

Daktyl fälls ut genom att trycka på den främre spakmekanismen med din tumme och rotera bladet ut tills det fästs säkert med ett klick. För att fälla ihop kniven, tryck ner på spaken för att låsa upp, och svinga bladet tillbaka till stängd position. 

Kniven kommer även med en extra säkerhetsfunktion - Slide Lock mekanismen. När kniven är ihopfälld, genom att dra spaken på toppen av handtaget bakåt låser man fast bladet och minskar risken att den skulle öppnas oväntat. När kniven är utfälld, dra fram spaken för att låsa kniven i öppet läge, så sitter bladet fast tills du sedan gör det motsatta för att fälla ihop kniven. Som en extra bonus fungerar bladet att rotera både till höger och till vänster.

Det nya modifierade wharncliffe bladet är så unikt att det fick ett nytt namn även det. Numera känt som ett 'Hitchcock' blad, utmärkt att skära med och otroligt mångsidigt i ett kompakt paket. Fäst kniven i ditt bälte, eller ännu bättre, öppna en kall öl med karbinhaken på änden av det ihopfällda bladet.  

Egenskaper:
'Hole In One' Mekanism
Slide Lock Innovation
Bead Blast Finish

Specifikationer:
Bladlängd: 77,4 mm
Bladstål: 420J2 Rostfritt Stål
Bladyta: Bead Blast
Bladtjocklek: 3,68 mm
Utfälld längd: 173 mm
Ihopfälld längd: 112 mm
Vikt: 68 gram
Handtag: 420 SS
Item ID:
CR5151

The product has been added to your cart